Wat zijn de tuintrends voor 2017?

Ieder jaar merken we weer dat er nieuwe behoeften zijn als het om de tuin gaat. Waar het voorheen veelal het interieur was waar het budget heen ging is het de laatste jaren ook de tuin waar veel geld aan wordt besteed. En niet alleen aan de bestrating, de planten en het hekwerk. De achtertuin is niet alleen het gedeelte achter ons huis, het is de plek om heerlijk tot rust te komen. Het liefst van alle gemakken voorzien, dit zien we als een trend voor volgend jaar. De wellness in eigen tuin.

Tuinaanleg uitbesteden
Opmerkelijk is dat we steeds vaker de aanleg van onze tuin uit handen geven. Liever dus zelf geen vieze handen en wat rommelen meer. Liever maatwerk door professionals. Je betaalt er wat meer voor, maar dan weet je wel dat het meteen goedkomt. Een tuin is toch de plek waar je in de zomer heerlijk tot rust wilt komen na een dag hard werken. En dit kan zelfs nog uitgebreider.

Wellness in de tuin
Om lekker te genieten hoeven sommige mensen al niet meer naar een wellness resort. Steeds vaker worden zwembaden aangelegd of wordt er een jacuzzi geplaatst in de tuin. Ook de buitendouche is aan populariteit aan het winnen. Het lijkt simpel, gewoon een regendouche en dan buiten. Maar het blijkt heerlijk ontspannend te werken om in de buitenlucht te douchen.

Geen onderscheid
Bij sommige woningen zou je de overgang van huiskamer naar tuin nauwelijks kunnen waarnemen zonder gevel er tussen. Dat is te danken aan de keuze van het tuinmeubilair, de materialen en de betegeling. Het liefst willen we een zo knus mogelijke omgeving als we lekker buiten zitten. Natuurlijk mogen mooie planten en bloemen niet ontbreken, maar dan met zo min mogelijk onderhoud. De tijd die we in de tuin doorbrengen willen we zo relaxt mogelijk benutten in 2017.