Tuinontwerp

Een mooie en verzorgde tuin begint met een goed tuinontwerp. Het maken van een tuinontwerp is als het inrichten van je huis. Je kiest verschillende plekken om te ontspannen, het terras, de vijver. Daarnaast komen er in de tuin werk- en speelplaatsen, denk daarbij aan de trampoline, de schommel en het tuinhuis als werkplek (beeldhouwen of schilderen bijvoorbeeld). Natuurlijk richt jij de tuin in met veel groen: planten, struiken en bomen. Groen in de omgeving is namelijk voor iedereen erg belangrijk, onderschat dat niet! Zowel een kleine als een grote tuin moet je zo goed mogelijk indelen voor het beste resultaat.

Vind jij dat een moeilijke klus (en dat is het), dan kun je een tuinarchitect in de arm nemen of een hovenier. Hij kan je zoveel goede tips geven, waardoor jouw tuin zoveel meer waard wordt, wat betreft grootte, tuinier plezier, meer speelplezier voor de kinderen door een goede indeling, een goede privacy enz. Het geld dat je kwijt bent aan een architect is het meer dan waard, kijk maar naar het resultaat. Met een goed tuinontwerp is de tuinaanleg niet moeilijk meer. En denk nu niet dat als een tuinarchitect jouw tuinontwerp heeft gemaakt dat jouw ideeën er niet in voorkomen. Een goede tuinarchitect of hovenier zal te allen tijde jouw smaak en ideeën verwerken in het tuinontwerp. Hij zal je er wel op wijzen, dat als je bijvoorbeeld een boom hebt uitgekozen die niet in een tuin thuis hoort maar in een groot park, dat je daar over 10 jaar grote problemen door kunt krijgen.

Je kunt er ook voor kiezen, als de tuin jouw passie is en je hebt er voldoende tijd voor, om zelf een tuinontwerp te maken. Neem gezellig wat tuintijdschriften en ga op een druilerige dag daarin grasduinen. Neem daar wel een slaapzak bij zodat u goed bestand bent tegen de kou. Denk bijvoorbeeld aan een slaapzak bij Slaapzakplaza. Je zult wel keuzes moeten maken, want je komt geweldig mooie tuinplannen, tuinontwerpen tegen. Noteer wat jij mooi vindt en kijk of je dit kunt combineren en maak er op die manier je eigen tuin van.

 

kunstgras bestellen

Bobi brievenbus

123 Sierbestrating 

Tuintegelplaza

Plant en Grow

Sanderswoodworks

Loungekussens

Tegelhuismontfoort

Robotmaaier pro

Kunstgrasmakers

Bronzen tuinbeelden kopen? Bekijk het assortiment op tuinbeelden-expert.nl!

Bronzen tuinbeelden kopen bij bronzenbeeldenwinkel.nl

Slapen

Bladblazer-kopen.nl

Topentop.nl

Constantbv.nl

Meubelcity.nl 

Rivev.nl

Dakkapel.nl

Bescon.nl

Tocop.nl

Coatingvloer.nl

Chemdryspanjerberg.nl

Neuveldakenmontagewerk.nl

Vijverpompen

Flextent-huren.nl

Steigerhouten tafel

Kosten kappen boom

Buitenmatten